Iată trei dintre cele mai importante calităţi ale vinului alb:
1. Vinul alb poate contribui la îmbunătăţirea metabolismului şi ritmului cardiac. În cadrul unui studiu, publicat în 2015, cercetătorii i-au pus pe participanţii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, să bea vin roşu, alb sau apă la cină, pentru doi ani, urmând o dietă strictă mediteraneană. În timp ce băutorii de vin alb şi roşu au afişat cele mai notabile îmbunătăţiri în ceea ce priveşte funcţionarea inimii şi metabolismului, scrie Gândul.
2. La fel ca vinul roşu, cel alb poate contribui la îmbunătăţirea nivelului de colesterol. Un alt studiu, care a implicat participarea a 146 de oameni, timp de 12 luni, care făceau mişcare fizică de două ori pe săptămână şi beau vin – de orice fel – a arătat o ameliorare semnificativă a nivelului de colesteriol din organismul acestora.
3. Vinul alb este bun, de asemenea, pentru buna funcţionare a plămânilor. Cercetători de la Universitatea din Buffalo au arătat că vinul alb, asemenea celui roşu, sporesc sănătatea plămânilor.
Trebuie precizat, în acelaşi timp, că cele mai multe varietăţi de vin alb au un conţinut mult mai redus de zahăr faţă de cel conţinut de cele din categoria vinului roşu.
Indiferent de opţiune, moderaţia este cea mai importantă.